Program survey - EAO-Academy and IOS Prague 2018

Thursday, November 29th EAO-Academy

08:30 Registration
09:00 Welcome · Prof. Dr. Dr. Radlanski / Dr. Raiman
09:15 Chris Chang

Dr. Chris Chang
Hsinchu / Taiwan

1. Open bite correction
2. Impaction treatment with TADs
3. Hot tips for enhancing efficiency
4. Digital orthodontics

More details →

10:45 Coffee break (30 minutes)
12:45 Lunch (60 minutes)
14:30 Coffee break (30 minutes)
16:45 Summary (15 minutes)
All presentations will be discussed subsequently

top

Friday, November 30th Symposium

08:30 Registration
09:00 Welcome · Prof. Dr. Dr. Radlanski / Dr. Raiman
09:15 Chris Chang

Dr. Chris Chang
Hsinchu / Taiwan

Asymmetry

Tiziano-Baccetti-Memorial-Lecture More details →

10:45 Coffee break (30 minutes)
11:15 Michael Wolf

Prof. Dr. Michael Wolf
Aachen / Germany

Permanent retention - recent consideration & innovative technologies

More details →

12:00 Sebastian Paris

Prof. Dr. Sebastian Paris
Berlin / Germany

Dental Caries - Facts and Fiction

More details →

12:45 Lunch (60 minutes)
13:45 Amr Asker

Dr. Amr Asker
Mansoura / Egypt

Orthodontic role in multidisciplinary dentistry

More details →

14:30 Dirk Nolte

Prof. Dr. Dr. Dirk Nolte
Munich / Germany

Eruption Disturbances: Treatment Implications from a Surgical View

More details →

15:15 Coffee break (30 minutes)
15:45 Sinan Hamadeh

Dr. Sinan Hamadeh
Hennef / Germany

To extract or not to extract...

More details →

16:45 Summary (15 minutes)
All presentations will be discussed subsequently
20:00 Get-Together-Party
more infos »

top

Have a look at this fascinating city or follow a virtual tour from the Prague's towers provided by the Prague City Hall.

Prague

Saturday, December 2nd Symposium

08:45 Welcome · Prof. Dr. Dr. Radlanski / Dr. Raiman
09:00 Myroslava Drohomyretska

Prof. Dr. Myroslava Drohomyretska
Kiev / Ukraine

Dental Body Synergy (DBS) - The concept of diagnostic and treatment of craniomandibular disorders

More details →

09:30 Veronika Ganchuk

Dr. Veronika Ganchuk
Kiev / Ukraine

Comparison of positioning accuracy of brackets by the method of direct bonding and digital indirect bonding

More details →

9:45 Wolfgang Kater

Dr. Dr. Wolfgang Kater
Bad Homburg / Germany

Early Surgery - orthognathic surgery before the end of skeletal growth

More details →

10:30 Coffee break (30 minutes)
11:00 Dr. Mauricio González Balut

Dr. Mauricio González Balut
Mexico City / Mexico

Orthodontic treatment for compromised patients with periodontal problems

More details →

12:30 Lunch (60 minutes)
13:30 Aladin Sabbagh

Prof. Dr. Aladin Sabbagh
Erlangen / Germany

Trouble shooting in the modern orthodontics

More details →

15:00 Coffee break (30 minutes)
15:30 Christian Url

Dipl.-Ing. Mag. Christian Url
Vienna / Austria

From simulation to appliance: Software and 3D-printing for in-house aligner creation

More details →

17:00 Summary (15 minutes)
Prof. Dr. Dr. Radlanski / Dr. Raiman
All presentations will be discussed subsequently

Prague

If you are interested to hold a seminar or if you want to recommend one of your colleagues, you are warmly invited to contact us.

top